perjantai 28. tammikuuta 2011

Terve sydän sairaassa ruumiissa

Useamman päivän jatkunut huono olo alkaa näemmä helpottamaan. Positiivista sinänsä että edelleen mennään jojo-periaatteella pohjalle ja taas takaisin jonnekin kohtalaisen voinnin paikkeille.

Sydän on ultrattu ja todettu virallisesti ns. terveeksi. Tarkastelussa ei löytynyt mitään poikkeavaa ja kaikki parametrit olivat kohdallaan. Lääkärin sanellessa tuloksia korvaani särähti "minivuoto", jota sitten kysyin ja vastaus oli että sellainen on käytännössä kaikilla. No, niinpähän se on, venttiili kuin venttiili vuotaa aina vähän.

Statiini-pillerit lähtivät myös hyllylle, sillä maksa-arvoni olivat koholla. Kokeillaan tulisivatko alas. Ensimmäinen lääkäri tämä kardiologi, joka sanoi ettei niistä statiineista minulle ole tässä vaiheessa varsinaisesti mitään hyötyä. Lisäksi hän sanoi ääneen sen, mikä siellä pakkausselosteessakin lukee eli että saattavat aiheuttaa maksatulehdusta ja huonoa oloa. Aiemmat lääkärit eivät ole mitään tällaista edes ajatelleet vaan painottaneet lääkityksen tärkeyttä. Ota näistä sitten selvä. Nyt joka tapauksessa seuraan näitä ohjeita sanoi työterveyslääkäri mitä hyvänsä. Eli katsotaan helpottavatko oireet statiinien lopettamisella vai jatkuvatko. Jos jatkuvat pitää tutkia lisää.

Tosin nyt on niin että ennen lomaani ei ehdi juuri mitään tutkimaan, joten saan ilmeisesti heittää kolikolla että lähdenkö. No, katsotaan mitä tuo työterveyslääkäri tuumaa nyt iltapäivällä. Ehtisihän tässä vielä yhden setin labroja katsomaan läpi. Pitäisi vain keksiä, mitä ne olisivat.


Tuli myös resepti betasalpaajia nukkumista helpottamaan. Eli öisin voimakkaina kuulemani sydänlyönnit voisi tuolla ehkä rauhoittua. Oireen mukaista hoitoa siis. Olen hieman skeptinen sen suhteen että viitsinkö noita alkaa syömään. Varsinkin kun betasalpaajat ainakin periaatteessa madaltavat sykettä ja minusta omani on jo aivan tarpeeksi matalalla aika ajoin. Lääkärin kommentti tähän oli että eivät ne sinua ainakaan tapa :)


Katsotaan nyt uskallanko kokeilla. Ei viitsisi vielä tällä iällä alkaa sydänlääkkeitä syömään, kun ei ole mitään varsinaista vikaakaan.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti